Dakar 2021: een bijzondere editie

De Dakar Rally zal dit jaar voor de tweede keer worden verreden in Saudi-Arabië, al had dat uiteindelijk behoorlijk wat voeten in aarde in verband met Covid-19. Alle deelnemers vlogen (na overhandigen van een negatieve testuitslag) met een gecharterd vliegtuig van de organisatie naar Jeddah. Daar gaan ze vervolgens weer 48 uur in quarantaine in hun hotel en dan mogen ze de Dakar-bubbel in. Dan staat de heren een parcours van 7.646 kilometer door Saudi-Arabië te wachten, waarvan 4.767 kilometer special stage.

Technisch en spectaculair parcours

De Dakar begint met een korte proloog op zaterdag 2 januari – die met name de startvolgorde voor de eerste etappe moet bepalen – en begint dan vervolgens officieel op 3 januari. Het bijzondere aan de editie van dit jaar is dat het parcours bijna helemaal uit totaal nieuw terrein bestaat.

Het Riwald Dakar Team staat opnieuw een uitdagende mix van zand, stenen en imposante duinen te wachten. Zo krijgen ze in de tweede etappe al ruim 40 kilometer zandduinen voor hun kiezen waar ook het navigeren lastig zal worden. De tweede week van de rally zal zich met name in het westen langs de adembenemende landschappen in de buurt van de Rode Zee afspelen.