Dakar 2020: EEN NIEUW HOOFDSTUK

EEN NIEUW HOOFDSTUK IN HET BOEK DAT DAKAR HEET…

Bijna 30 jaar was Afrika het strijdtoneel voordat de dakarkaravaan verhuisde naar Zuid-Amerika. Na elf jaar heeft de A.S.O. besloten dat het tijd is voor een volledig nieuw hoofdstuk: ‘het Midden-Oosten’ en specifieker; Saudi Arabië.

David Castera is sinds dit voorjaar de opvolger van Étienne Lavigne en dus ook de nieuwe directeur van de A.S.O. Hij vertelt over de overstap naar het Midden-Oosten: “Zo om de zoveel jaar wijst alles erop dat we toe zijn aan een nieuw hoofdstuk in de Dakar rally.De hoofdstukken van het boek dat Dakar heet, heeft er nu een nieuw hoofdstuk bij: Saudi Arabië. Étienne Lavigne had destijds de uitdaging om de rally over de Atlantische Ocean te tillen. Nu is het mijn beurt om een nieuwe koers te gaan varen en een onbekend terrein te gaan bewandelen. Onze nieuwe bestemming is Saudi Arabië. Dit derde hoofdstuk van de geschiedenis van de Dakar Rally is bijzonder fascinerend en spannend voor de grootste rally ter wereld, de Dakar.” De Dakar-organisatie heeft eind april de eerste details bekendgemaakt over de 42e editie van de legendarische woestijnrally, die volgend jaar voor het eerst verwelkomd wordt in Saudi Arabië.  Volgens de geruchten is er een overeenkomst voor vijf jaar afgesloten.

DAKAR 2020; 12 ETAPPES, 9000 KILOMETER

De komende Dakar-editie gaat van start op zondag 5 januari en zal in totaal twaalf etappes bevatten, twee meer dan de editie van afgelopen jaar in Peru. In totaal wordt er 9000 kilometer gereden door de deelnemers.

START: De start is in het westen van Saudi Arabië in kustplaats Jeddah, de op één na grootste stad van Saudi Arabië.

RUSTDAG: Op zaterdag 11 januari is hoofdstad Riyadh het decor voor de rustdag.

FINISH: De finish van de rally op vrijdag 17 januari zal plaatsvinden in Al-Qiddiya.