Dakar 2023: Uitdagende route

Tijdens de persconferentie vandaag heeft de organisatie de route onthuld voor de Dakar Rally van 2023. De rally start op 31 december 2022 in het “Sea Camp” aan de Rode Zee en finisht op 15 januari in Dammam. In totaal wordt er 8.548 kilometer afgelegd, waarvan 4.706 kilometer op snelheid.

Voor de 45e editie van Dakar en de 4e editie van de rally in Saoedi-Arabië heeft de organisatie, onder leiding van David Castera, een uitdagende route uitgezet. Daarbij heeft hij geluisterd naar de wensen van de teams: moeilijker, langer en meer duinen. De rally zal tevens het gevreesde Empty Quarter aandoen, waar de laatste dagen van de rally worden verreden. De route loopt dwars door Saoedi-Arabië.

Technisch en spectaculair parcours

De Dakar begint dit jaar op zaterdag 31 december 2022 met een korte proloog van 13 km – de uitslag van de proloog zal de start volgorde voor de eerste “echte etappe” bepalen – en begint dan vervolgens officieel op zondag 1 januari.

Het Riwald Dakar Team staat opnieuw een uitdagende mix van zand, stenen en imposante duinen te wachten. Belangrijk kenmerken van deze Dakar zijn zand, zand en nog eens zand! Daarnaast zal navigatie ook een hele belangrijke factor zijn, dit door middel van het digitale roadbook.