HET RIWALD DAKAR TEAM

RIWALD WEER AAN DE START VAN DAKAR 2021

HYBRID TECHNOLOGY

Zoals ook de editie van 2020 zal het Riwald Dakar Team weer met de vermaarde hybride racetruck aan de start staan. Vorig jaar werd het project met veel interesse gevolgd door andere teams en fans. 

Veelbelovend

Gert Huzink van het Riwald Dakar Team heeft de Hybrid Edition het afgelopen jaar uitgebreid getest, ondanks dat de mogelijkheden niet eindeloos waren dankzij Covid-19. Er zijn afgelopen jaar weer enkele aanpassingen gedaan die mogelijk voor zeer goede resultaten zullen zorgen. Het hybride aandrijfsysteem, voorzien van Eurol Specialty smeermiddelen, is aan extreme omstandigheden blootgesteld en getest met veelbelovende resultaten. De tests in Frankrijk en Tsjechiƫ zagen er veel belovend uit, met snellere rondetijden dan het jaar ervoor.

Hybride truck in Dakar rally

Dat een hybride ontwikkeling binnen de Dakar rally niet onopgemerkt bleef werd bekrachtigd door de A.S.O., de organisatie van de zwaarste rally ter wereld; zij juichen het project toe en zien ook in dat de toekomst zit in nieuwe aandrijvingen: van hybride tot full-electric en zelfs waterstof.

De Renault C460 Hybrid Edition wordt zoals gezegd bestuurd door Gert Huzink. Zijn ervaren wingman is zoals ook vorig jaar: Pascal de Baar in de Renault K520 met naast zich Jan van der Vaet en Stefan Slootjes. Ook dit team is een ervaren equipe. Al vielen zij in de editie van 2020 uit met een kapot differentieel, ze zien deze Dakar als een uitgelezen mogelijkheid om weer flink terug te slaan.