HET RIWALD DAKAR TEAM

RIWALD WEER AAN DE START VAN DAKAR 2022

HYBRID TECHNOLOGY

Zoals ook de editie van 2021 zal het Riwald Dakar Team weer met de Renault C460 hybride racetruck aan de start staan. Dit jaar zal het team van Gert Huzink rijden in het Dakar Future klassement, dus met groen startnummer. Vorig jaar werd het project met veel interesse gevolgd door andere teams en fans. 

Veelbelovend

Gert Huzink van het Riwald Dakar Team heeft de Hybrid Edition het afgelopen jaar uitgebreid getest, ondanks dat de mogelijkheden niet eindeloos waren dankzij Covid-19. Er zijn afgelopen jaar weer enkele aanpassingen gedaan die mogelijk voor zeer goede resultaten zullen zorgen. Het hybride aandrijfsysteem, voorzien van Eurol Specialty Racing smeermiddelen, is aan extreme omstandigheden blootgesteld en getest met veelbelovende resultaten. De tests in Polen en de deelname aan de Rally du Maroc zagen er veel belovend uit, met snellere rondetijden dan het jaar ervoor.

Hybride truck in Dakar rally

Dat een hybride ontwikkeling binnen de Dakar rally niet onopgemerkt bleef werd bekrachtigd door de A.S.O., de organisatie van de zwaarste rally ter wereld; zij juichen het project toe en hebben het Riwald Dakar Team dan ook opgenomen in het Dakar Future project wat ze gestart zijn. Ook de A.S.O. ziet in dat er toekomst zit in nieuwe aandrijvingen: van hybride tot full-electric en zelfs waterstof.

De Renault C460 Hybrid Edition wordt zoals gezegd bestuurd door Gert Huzink. Zijn ervaren wingman is zoals ook vorig jaar: Pascal de Baar in de Renault C460 met naast zich Jan van der Vaet en Stefan Slootjes. Ook dit team is een ervaren equipe.